zaterdag, februari 25, 2006

Amazing Thailand

Herinneringen. Heerlijk!
Op een koude zaterdagochtend even in gedachten terug naar Thailand. De foto's, mijn dagboek, de duikvideo, cd van de counting crows... hhm.

"De wekker gaat om kwart over vijf. Snel opruimen, inpakken en ontbijten. Om 6.00 worden we naar de boot gebracht. Het is een hele relaxte trip. Boven op het dek gezeten en genoten. Na 3 uur varen zien we Ko Tao, een oase van groen. Wat een schitterend eiland. Alles wat je verwacht van een tropisch eiland. Op de pier worden alle nieuwkomers belaagd door mensen die hotel of duik faciliteiten aanbieden. Wij weten al waar we naar toe willen: Sai Thong. Met een taxiboot worden we er naar toe gebracht. Geeft ons meteen de mogelijkheid om de kust een beetje ‘uit te checken’ Het resort is schitterend. Moeilijk, zo niet onmogelijk om het met woorden te beschrijven. De foto’s laten het beter zien, maar zelfs die kunnen niet hetzelfde overbrengen als wat je hier voelt. De schoonheid, rust, de lucht, de geur.
De geur komend uit de keuken deed ons bijna de das om. Ze waren een Thais gerecht aan het bereiden waar onze Nederlandse longen niet tegen bestand zijn.
Ons huisje is geweldig. Schitterend uitzicht over zee, hangmatten de veranda. Paradijselijk.
’s Middags even op het strand gelegen (en ook echt maar een uurtje ofzo, want de zon is killing. Sander was binnen no time rood). Het zeewater heeft een behaaglijke temperatuur, nog net verkoelend. We waren van plan om ’s avonds het stadje in te gaan, maar bleven steken in het restaurant van Sai Thong. Chimes op de achtergrond, lounge muziek, een biertje, lekker eten en uitzicht over zee. Meer heb je toch niet nodig?!"


Dit jaar wil ik weer richting Azie. Waarnaartoe? Laos, Vietnam, Birma, ik weet het nog niet.
Dus nu 'voorpretten'. Is zo mogelijk nog leuker dan herinneringen.

Geen opmerkingen: