woensdag, maart 01, 2006

Kijk eens wat vaker...

...in de spiegel van de Kapper!

In deze tijden van 'totaal beleving' is zelfs de kapper verworden tot een plek waar je minimaal een halve dag voor uit moet trekken.
Eerst een kop thee in de ontvangstruimte waar een kleur- en haarstylist (niet noodzakelijkerwijs een en dezelfde persoon) je een opmaat gesneden advies geeft over de nieuwste trends.
Vervolgens naar de wasbakken. Nee, niet ongemakkelijk zittend met je hoofd in een onmogelijke knik op zo'n harde rand, maar relaxed liggend op een stoel die niet zou misstaan in de relaxruimte van een luxe sauna. Genieten van een rustgevende of juist oppeppende hoofdmassage. Daarna naar het kleurgedeelte. Vervolgens weer verkassen naar het knipgedeelte. Waarom dat niet in dezelfde stoel kan is mij een raadsel. Maargoed. Zelfs het een bezoek aan het toilet is een bijzondere ervaring. Tijdens het plassen luister je naar een spannend verhaal dat vanuit een speaker in het plafond komt. Als toefje slagroom op de taart sluit je het kappersbezoek in een heuze massagestoel, waar je een 20 minuten durend programma kan afwerken gecompleteerd met aroma olie en knapperend haardvuur op een groot beeldscherm.

Onder het mom van 'als je haar maar goed zit' heb ik me vandaag vol overgave ondergedompeld in deze beleving. 'New and improved' stapte ik ruim 3 uur later weer naar buiten.

Geen opmerkingen: