dinsdag, mei 30, 2006

Nieuw business concept: frozen smoothie met extra boost

Ik heb het nog niet in Nederland gezien. Een shop waar je alleen maar allemaal gezonde, versgemaakte sappen en smoothies kunt kopen.

Met namen als: Berry Lime Sublime, Passion Berry Breeze, Strawberries Wild kun je natuurlijk niet stuk. Allemaal vers gemaakt van diepgevroren fruit. Bijzonder zijn de zogenaamde 'boosts' die je er aan kan laten toevoegen. Een cocktail van extra vitaminen en mineralen. Ook hier heb je weer keuze te over zoals de Energy boost, Protein boost en mijn persoonlijke favoriet de Burner boost (helpt bij extra vetverbranding ;-) .

Om het helemaal af te maken neem je er ook een 'gras shooter' bij. Deze zorgt voor de nodige detox.

Je voelt je direct een stuk gezonder!

Ik zie het helemaal zitten: een keten van Jamba's in Nederland. Wie pakt het op?

zondag, mei 28, 2006

Penisnijd

Plassen in de openlucht is voor een vrouw geen pretje. Je moet letterlijk met de billen bloot. Absoluut niet charmant gehurkt met de broek op de knieen. Tegelijkertijd je evenwicht bewaren, zorgen dat je niet op je enkels richt of je schoenen natspettert.
Het is hard werken.

Mannen hebben het veel makkelijker. Die hangen 'm eruit bij iedere willekeurige boom en hoeven zich niet druk te maken over de hierboven beschreven ongemakken.

Voor ieder probleem is een oplossing. In dit geval de plastuit of p-mate zoals hij tegenwoordig schijnt te heten.
De eerste keer is het een beetje onwennig. Toch bang dat er iets misgaat. Maar na enige oefening draai je je hand er niet meer voor om. Wat een uitkomst! Nu moet er alleen nog een ontwikkeld worden die biologisch afbreekbaar is... in de vrije natuur zijn namelijk geen prullebakken waar je hem kwijt kan.......

dinsdag, mei 23, 2006

Vakantiestress

Het vakantieseizoen komt er weer aan. Heel Nederland trekt eropuit. Bijna dwangmatig op zoek naar rust. Terwijl, als je heel eerlijk bent, op vakantie gaan eigenlijk best een stressvolle exercitie is.

Het begint met het uitkiezen van de bestemming. Waar gaan we dit jaar weer naartoe?
Wat neem je mee, wat niet?
Alle wasjes draaien. Een week van tevoren heb je geen leuke kleren meer om aan te trekken. Die zitten allemaal al in je koffer.
De voorbereidingen op je werk. Zorgen dat alles is voorgewerkt en wordt overgedragen. De week voor je vakantie ben je doorgaans niet voor 8en thuis.
Schiphol, inchecken, vertraging, een stinkende buurman en te krappe beenruimte vergroten de feestvreugde niet.

Maar dan… eindelijk kan het grote genieten beginnen (en vooral niet denken aan de berg werk die bij thuiskomst op je ligt te wachten).

maandag, mei 22, 2006

Wallen

Bleke koppies, wallen, zenuwtrekjes. Het hoort er allemaal bij. Examentijd. Het is weer zover. Ze zitten er middenin. In de bus nog even de aantekeningen doornemen. Bellen met een vriendinnetje 'hoe zat dat ook alweer?'.

Het is alweer een tijd geleden ('oma' vertelt ;-), maar ik kan het me nog goed herinneren. Het gevoel van de laatste loodjes, een tijdperk afsluiten, de spanning, het saamhorigheidsgevoel. Na het examen samen de antwoorden doornemen. Het examenjournaal kijken. En dan, afwachten. Tot het verlossende woord komt. Daarna feest (en een welverdiende vakantie)...

zondag, mei 21, 2006

Liever gelukkig dan goed

Beeld jezelf in:
Je speelt een tennispartij.
Plotseling raakt de bal het net. Er kunnen twee dingen gebeuren. De bal valt op de helft van je tegenstander of de bal valt op je eigen helft. 50-50 kans. Je hebt er geen macht meer over, het gebeurt je.Het lot bepaalt. Het verschil tussen winnen of verliezen, pech of geluk.

Met deze scene begint Matchpoint. Een mooi begin van de twee uur durende Woody Allen film. Na afloop kijk ik er echter met een heel ander gevoel naar.

vrijdag, mei 19, 2006

Kicken

Hard, harder, hardst.
Adrenaline raast door je heen.
Je wordt bloedfanatiek.
Bij binnenkomst voel je het al. Het geluid van de motoren, de geur van benzine. Zodra je het pak aan hebt en de helm op word je een ander mens. Eerst het parcours verkennen, de bochten aanvoelen. Hoe ver kan je gaan, waar kan je planken?
Daarna voluit.

Mijn eerste keer karten...
Vooraf had ik nog even de droom dat ik een natuurtalent zou blijken te zijn en de heren (of op z'n minst mijn eigen collega's) eruit zou rijden. Helaas. Ik heb genoegen moeten nemen met een plek in de onderste regionen. (Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de man die als enige onder mij is geeindigd twee keer pech met zijn kart had.... ;-)
Dus ging ik niet naar huis met de eeuwige roem, maar was de troost-/poedel-, of aardiger gezegd, de aanmoedigingsprijs voor mij.

woensdag, mei 17, 2006

Same day, different story

1:
Vroeg opstaan. Op de fiets naar het werk. Onderweg genieten van de lammetjes in de wei, moeder eend met 3 kleintjes en een paar paarden. En natuurlijk ook een klein beetje leedvermaak als ik langs de file fiets. Heerlijk, extra lichaamsbeweging naast een dag kantoor. Compleet wakker en actief beginnen aan de dag.

2:
Ik loop naar de fietsenstalling. Waar is toch die auto voor de deur? Niet 3 kwartier met de bus, maar ruim een uur fietsen, wat een keuze. Onderweg gestoord worden door laag overvliegende boeing 747's en langsrazende vrachtwagens die behoorlijk tegenwind creeeren. Nat en plakkerig aankomen op kantoor.

Zelfde ervaring, een compleet ander gevoel. Ik kies voor de eerste.

maandag, mei 15, 2006

De natuur

Hoe een koe een haas vangt blijft waarschijnlijk altijd de vraag. Hoe een beer een aap vangt weten we sinds vandaag wel.

Op Nu.nl en de Telegraaf stond uitgebreid, inclusief foto's, beschreven hoe dit kleine drama zich dit weekend voltrok in Safaripark de Beekse Bergen.

Hoeveel kindertjes (en hun ouders) zullen niet goed geslapen hebben? Ik werd al misselijk van de foto's, laat staan als je het live meemaakt.

zondag, mei 14, 2006

Slecht weer

Als ze dit slechter weer noemen....
Dan mag het van mij het hele jaar 'slecht weer' zijn!!

zaterdag, mei 13, 2006

Snot

Snot is slijmvlies in je neus. Overal in je lijf zit slijmvlies en het doet op elke plek hetzelfde: het doodt bacteriën.

In mijn neus en bijholtes is op dit moment een massavernietiging aan de gang, Rwanda is er niets bij.

In het kader van de 'wistjedatjes':
Elke dag maak je zo’n 2 glazen snot aan.
Als je daaraan denkt, dan zijn die Chinezen helemaal zo gek nog niet met hun gerochel en gespuug....

donderdag, mei 11, 2006

Functioneel bloot?

In je nakende niksie je in allerlei moeilijke posities wringen.
Ik kan me er heel veel bij voorstellen -niets menselijks is mij vreemd-, maar met in je blootje yoga beoefenen heb ik toch iets meer moeite.
Zal het een nieuwe trend worden?
Het fenomeen komt overgewaaid uit -hoe kan het ook anders- Amerika.
Beoefenaars zeggen dat je op deze manier nog dichter tot jezelf kan komen.
Wie zal het zeggen?

Naakt dingen doen, die iedereen met kleren aan doet, heeft een bijzondere uitwerking op mensen. Robbie Williams geloofde ook dat hij veel beter klonk toen hij naakt zijn cd inzong.

Voordat iemand visioenen krijgt. Deze trend laat ik aan mezelf voorbij gaan. Ik houd mijn kleren gewoon aan.

dinsdag, mei 09, 2006

Liever lui dan moe

Mensen zijn van nature lui. We doen alles om het onszelf zo makkelijk mogelijk te maken. Liever lui dan moe lijkt de algemene lijfspreuk te worden.

Er zijn vele voorbeelden.
De afstandsbediening, zodat je niet meer hoeft op te staan van de bank om de televisie op een ander station te zetten. Als die er niet was geweest, had er nooit zoiets als zappen bestaan.
De stoommaaltijd zodat je binnen 4 minuten een gezonde maaltijd op tafel hebt. Je hoeft niet meer te kunnen dan de magnetron bedienen om je voor te doen als keukenprins(es).
Spraakherkenning is ook zo makkelijk. Je hoefde al niet meer de telefoonnummers van je vrienden te onthouden, nu kan je tegen je telefoon zeggen wie je wilt bellen en er wordt automatisch contact gemaakt.

Een uitvinding waar ik me onlangs hooglijk over verbaasd heb is de shooter.
Dat raar uitziende, langwerpige plastic ding waar je tegenwoordig bijna alle mensen met hond mee ziet lopen. We blijken nu dus zelfs een hulpmiddel nodig te hebben om de tennisbal voor de hond mee te gooien.

Nog even en we ontwikkelen een robotje die de hond voor ons uitlaat.
Kunnen we gewoon het 8 uur journaal kijken terwijl onze trouwe viervoeter zijn dagelijkse rondje loopt....

maandag, mei 08, 2006

Marktkijker.nl

www.marktkijker.nl is een nieuwe handige site waar je koopjes kan zoeken in eBay en Marktplaats tegelijk compleet met handige features als Marktprikker en Marktspotter.
Met Marktprikker kan je direct zien waar de gevonden spullen te halen zijn. In het onderdeel Marktspotter kan je je zoekopdracht ingeven en je wordt automatisch op de hoogte gehouden als er nieuwe producten zijn geplaatst.

Tja, af en toe een beetje reclame mag best ;-)

zondag, mei 07, 2006

pijnlijk

Het werd pijnlijk in beeld gebracht. Jaakke klapte wel bij de 1-0 en 2-1. In zijn gezicht zag je nog wel iets van liefde voor de club en trots terug. Van Geel wist zich geen houding te geven. Je zag duidelijk een getergd man, die weet dat hij de komende tijd onder vuur komt te liggen. Die het niet makkelijk gaat krijgen met een supporter schare die achter Blind staat.
Als de laatste wedstrijden tegen Feijenoord en PSV verloren waren was van Geel nu dé man geweest met het naar Amsterdam halen van ten Cate.

Nu is het moeilijk uit te leggen. Een bestuur dat eind vorig seizoen nog zei voor rust en continuiteit te staan. Het is hetzelfde bestuur dat nu de trainer aan de kant schuift terwijl voorrondes Champions League, de Beker en de Johan Cruijffschaal behaald zijn en de onbegrijpelijke onkunde om het allemaal netjes te regelen.
Ik snap het niet.
Een zeker persoon zei ooit (vrije weergave) "Zijn zij nou zo dom, of ben ik nou zo slim?"

Nouja, morgen in ieder geval feest op het Leidseplein!

donderdag, mei 04, 2006

Respect

Wat zijn nou twee minuten? Twee minuten in het jaar dat je gewoon even je mond houdt. Twee minuten waarin je gedenkt, dankbaar bent of in ieder geval even stil bent. Je kan er van vinden wat je wilt, maar heb op z'n minst respect voor anderen.
Het blijkt ieder jaar voor sommigen een te grote opgave te zijn.

Normaal gesproken zit ik voor de televisie, maar dit jaar bevond ik mij in bus 80 om 20.00 uur. 1 minuut voor 8 werd de bus stilgezet in het midden van de Bos en Lommerweg, vlakbij het monument van de zittende vrouw waar een herdenkingsbijeenkomst plaatsvond (vraag me niet hoe en wat, verder kon ik er geen informatie over vinden via Google ;-). Een groepje jongeren vond het niet nodig om stil te zijn en maakte zelfs irritant veel lawaai. Het duurde een paar seconden voordat ze terecht werden gewezen door omstanders.

Soms is het nodig om mensen 'opgelegd' respect te laten tonen.

woensdag, mei 03, 2006

Zomer.........eindelijk

Amsterdam heeft vele 'instituten'. Paradiso, Melkweg, Odeon, Arena, Vertigo, het Blauwe Theehuis, allemaal van die plekken die iedereen kent en je niemand hoeft uit te leggen waar ze zijn. Behalve sommige import Amsterdammers heb ik gemerkt. (Wie de schoen past ;-)

Het Vondelpark en daarmee het Blauwe Theehuis en Vertigo zijn pleisterplaats voor hip, iets minder hip en alternatief Amsterdam. Dat maakt het ook zo leuk. Lekker ongedwongen. Na het werk genieten van het avondzonnetje, wijntje, lekker eten. Wat heerlijk. Het kan weer!

De zomer is begonnen!!