woensdag, februari 28, 2007

Goedzo!!

Morgen is het nationale complimenten dag....

Dus vandaag vast even oefenen!!!

Voor degenen die het een beetje verleerd zijn hier een tip (gevonden op internet):
- Allereerst bedenk je waarover je die ander een compliment wilt maken. Wees zo specifiek mogelijk. Vermijd algemeenheden omdat die aan gemakzucht doen denken. Bijv: Je mag dus niet zeggen: "Wat zie je er aardig uit". Het juiste compliment is: "Wat zit je haar mooi vandaag, met die krullende lok zo opzij."

-Let goed op je lichaamstaal. Je kijkt niet naar de grond of naar de lucht, maar bij voorkeur in de ogen van de ander. Vriendelijk, dus niet geobsedeerd staren. Dan zeg je met duidelijke stem uw compliment. Meteen daarna glimlach je even en zwijgt. Dat is zeg maar de 'verzendtijd'.

Als je meer wilt weten: hier

Succes! :-)

zondag, februari 18, 2007

Stadsparken

Het wekelijkse rondje joggen, de dagelijkse wandeling met de hond, op een bankje genieten van de eerste lente zon, in de zomer languit met een boek op het gras, de eendjes voeren, picknick na het werk en een potje voetballen met vrienden.
Even ontsnappen aan de drukte: in het stadspark.

Hydepark in Londen, Golden Gate park in San Francisco, de Prater in Wenen, natuurlijk ons eigen vertrouwde Vondelpark en het "park der parken" Central Park in New York.

Het park is voor mij een vast onderdeel van het bezoek aan een stad.
Terwijl ik dit schrijf zit ik in Jardins Tullieres in Parijs.
Strakblauwe lucht, stralend zonnetje, aan de ene kant place de la Concorde, de andere het Louvre en op de achtergrond de Eiffeltoren.
Wat is het leven mooi!!!

* Grappig om te vermelden: hier in Parijs wordt niet op het gras gezeten (en al helemaal niet gelegen), maar netjes op een van de honderden groene stoeltjes die her en der in het park verspreid staan. Zo heeft ieder park zijn eigen ding :-)

woensdag, februari 14, 2007

Liefde

"To fear love is to fear life, and those who fear life are already three parts dead*"


(*Bertrand Russell)

zondag, februari 11, 2007

Compromis?

In het vanDale staat beschreven:

Compromis - Schikking tussen partijen waarbij ieder van beide iets toegeeft

Het sluiten van compromissen wordt binnen een relatie als een groot goed beschouwd. Maar als beide partijen iets toegeven, dan heeft toch uiteindelijk geen van beide partijen uiteindelijk wat hij wil?! Is dat nou de bedoeling?

Waarom niet de ene keer compleet wat hij wil en de andere keer compleet wat zij wil?

Of is dat toch ook weer een compromis?

woensdag, februari 07, 2007

Vrijgezel zijn = DUUR!!

Als vrijgezel wil je natuurlijk niet thuis zitten. In je eentje op de bank is tenslotte niet gezellig. Je plant je hele agenda vol met etentjes, concerten en feesten.

Je leert de leukste mensen kennen en je kennissen/vriendengroep groeit gestaag. Het enige nadeel is dat al deze activiteiten geld kosten. Veel geld.

En je hebt het al zwaarder dan je samenwonende leeftijdgenoten. Je vaste lasten kun je niet delen en eenspersoonsporties eten zijn schrikbarend duur (of je koopt normale verpakkingen waarvan je jezelf voorneemt meerdere dagen te eten, maar waar toch iedere keer weer de helft in de prullenbak eindigt).

"Thank god for Internet".
De vrijgezel van tegenwoordig hoeft de deur niet meer uit om 'lotgenoten' te ontmoeten. Met de komst van relatieplanet, meetic, parship e.d. kan je van achter je pc een date scoren. En ook voor het onderhouden van al je vriendschappen hoef je de deur niet meer uit nu je Hyves hebt.
Scheelt weer geld.....

zondag, februari 04, 2007

Kadoekediekedaaidaai

"Zo'n tweedehands jas"....

Het Kinderen voor Kinderen liedje zong direct door m'n hoofd.
Er zat er een in de bus. Een die ooit zeker 50 lieve konijntjes was.
Zielig!!
Zowel voor de konijntjes als, in mijn beleving, de mevrouw die hem aan had.
Misschien is het hypocriet. Ik eet ook vlees en vis en draag ook leren schoenen.
Moeilijk...