woensdag, januari 31, 2007

bezige bijtjes

Je kan veel over Dennis van der Geest zeggen en denken. Ik vond (een stukje) van zijn column in Spits vandaag erg leuk. Het zette mij in ieder geval even aan het denken....

"Een bijenkolonie bestaat voornamelijk uit werkers, een aantal verzorgers en een koningin. En dan nog is er een procent of twee die een vrije rol heeft. Zij zoemen wat rond, zonder specifiek doel, op zoek naar mooie plekjes, voedsel of wat dan ook maar interessant mag zijn voor een bijenkolonie. Als alles goed gaat, zijn deze bijen dus eigenlijk nutteloos; er is geen reden tot verhuizen, er is voldoende voedsel. Het wordt pas interessant als het slecht gaat. De hiervoor genoemde twee procent wordt dan niet teruggefloten en aan het werk gezet net als de anderen. Het percentage flierefluiters wordt juist tot 20 procent opgeschroefd. De kolonie zoekt de oplossing niet in het met meer bijen harder en meer werken, maar laat juist een groter aantal bijen op zoek gaan naar een creatieve oplossing. Dit terwijl er in de 'grotenmensenwereld' al snel wordt gekozen om met z'n allen de mouwen op te stropen. Het getuigt van moed om juist op de moeilijke momenten te keizen voor creativiteit."
Interessant concept. Toch?!

maandag, januari 29, 2007

Ongemakkelijk

Ze zijn met z'n tweetjes aan het winkelen.
Ze staan in een drogisterij voor het schap met speeltjes die sinds kort niet meer alleen in een 18+ winkel zijn te verkrijgen.
Zij aandachtig lezend in de folder.
Hij houdt zich afzijdig en kijkt een beetje om zich heen.
De ongemakkelijkheid straalt er vanaf.
Uiteindelijk lopen ze zonder aankoop weer de deur uit.

Het maakt me nieuwsgierig. Zo'n echtpaar van middelbare leeftijd. Hoe zal dat gesprek thuis gegaan zijn? In plaats van "Zullen we een dvd'tje halen voor vanavond?", "Kom schat we gaan naar de Etos een speeltje halen?"?.
Hoe zal het gesprek straks gaan? Zullen ze ruzie krijgen? "Maar, wat wilde jij nou? Waarom hielp je niet kiezen? Jeetje, liep je weer weg zonder wat te kopen! Nou, dat wordt dus weer niets vanavond!".

Ik zal het (helaas/gelukkig) nooit weten. Het is wel grappig om er je eigen verhaaltje bij te verzinnen.

zondag, januari 28, 2007

Makelaarstaal

Als in een huisadvertentie staat "Object geschikt voor klussers" dan weet je dat het een bouwval betreft. "Met unieke oude ornamenten" staat doorgaans gelijk aan oude meuk. Makelaarstaal moet je met een korrel zout nemen.

Bij het filmfestival kunnen ze er ook wat van. "Expirementeel" bleek te staan voor een raar verhaal met slechte beeldkwaliteit en "Oogstrelend voor de geduldige kijker" was langzaam en oersaai.

In de veelheid van films zitten gelukkig ook juweeltjes verstopt. Clash of egos was een geweldige film. Het is alleen wel even wennen aan het Deens.

woensdag, januari 17, 2007

Goed nieuws!!

Goed nieuws voor Chipsliefhebbers....

Snacks zijn steeds minder ongezond
In doorgaans ongezonde snacks zitten steeds minder ongezonde vetten. Dat bleek gisteren uit een rapport van de Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling. Snacks als chips en patat bevatten minder verzadigde vetten doordat steeds vaker producten met een gunstige vetzuursamenstellnig worden gebruikt.
(ANP)
Ik weet zeker dat een aantal mensen op kantoor hier heel blij van worden!

zondag, januari 14, 2007

Energieverspilling

Waarom is het toch zo dat veel mensen andere groepen het licht niet in de ogen gunnen?

Met verbazing heb ik ooit zitten kijken naar een vrouw (van een jaar of 60 dus jeugdige onwetendheid kan geen excuus zijn geweest), die het woord Amsterdam niet in haar mond nam. 020 was haar benaming voor onze hoofdstad. Ajacied kwam al helemaal niet over haar lippen. Voor deze groep gebruikte ze hele andere woorden, die ik hier niet ga herhalen, maar vooral krachttermen beginnend met een K. En druk dat ze zich zat te maken. Ongelooflijk.

Mensen met een ander geloof, andere afkomst, een andere geaardheid of dus die supporter van een andere club zijn. Allemaal vaak mikpunt of (lijdend) voorwerp van spot en zelfs haat.

Ik zeg: "Live and let Live". Je kan je energie zo veel beter gebruiken!

donderdag, januari 11, 2007

Relaxzzzzzzzz

Het is best raar. Driekwartier drijven in een bak met zout water.

Wat onwennig stapte ik in de felblauwe cocon. Deur sluiten, licht en muziek uit, ogen dicht en lekker gaan liggen. In complete duisternis dobberde ik rond.

Het is absoluut relaxend om in staat van gewichtloosheid 45 minuten door te brengen. Aan niets, of juist vanalles denken. Voelen dat al je spieren ontspannen. Soms een beetje wegvallen.
Als herboren er weer uitkomen. Wat zal ik vanavond lekker slapen.....

woensdag, januari 10, 2007

Slippertje

Het is weer de tijd van glad wegdek. Regen, ijzel en sneeuw (zal het er ooit nog van komen?) zorgen voor spekgladde wegen met vaak bijbehorende ongelukken.

Ik heb me vaak afgevraagd hoe ik zou reageren in zo'n situatie. Je hoort altijd 'pompend remmen en tegensturen'. Maarja, hoe werkt dat precies en houd je je hoofd koel om adequaat te reageren? Een beetje aquaplanning was de ergste bijna slip waar ik in had gezeten dus geen goede graadmeter.

Sinds vandaag weet ik hoe het moet (zij het in een gesimuleerde situatie) en ben ik zelfs in het trotse bezit van een glij certificaat.

Ooit was er sprake dat de slipcursus een vast onderdeel van de rijles zou worden. Waarom dat nooit is doorgegaan is mij een raadsel. Volgens mij wordt het dan een stuk veiliger op de weg.
Maar goed. Doe het gewoon zelf! Het is ook gewoon ontzettend leuk om te doen!!

zondag, januari 07, 2007

Vernieuwend

Verrassend, grappig, uniek, bijzonder, hilarisch, opzwepend, snel, muziek, theater, cabaret...

Allemaal woorden die passen bij een avondje BlueManGroup.

Een absolute aanrader!!