vrijdag, oktober 27, 2006

dinsdag, oktober 24, 2006

effe knuffelen


Big Brother Ruud werd er bekend mee.
En zeg nou zelf, wie vindt het niet heerlijk?
Het is nog gezond ook!

In Sydney deelt een man op straat gratis knuffels uit aan wie maar wil.
In Amerika worden knuffelfeestjes georganiseerd en dit fenomeen is zelfs naar het doorgaans koele Nederland overgewaaid.
Onder het mom van onthaasten kan je een cursus koe knuffelen volgen.

Ik zeg er moet meer geknuffeld worden!

zaterdag, oktober 21, 2006

Impulsaankoop

Die geweldige laarsjes, waarvan je er al 2 paar in het zwart hebt.
Het stoere jurkje, terwijl het geen mooi weer meer is.
Een t-shirtje, omdat het 'maar' 5 euro is.
Snoep, zonder dat je honger hebt.
De gadget, die je eigenlijk niet nodig hebt en waarschijnlijk binnen 2 weken ergens ongebruikt onderin de kast komt te liggen.

Waarom koop je ze dan toch?
Vooral vrouwen staan bekend om hun impuls- en troost aankopen.
Ik ben daar absoluut (en soms helaas) niet anders in.

Mijn bizarste aankoop ooit is een paraplu. Jawel, een paraplu.
Het is dan wel een echt mooie paraplu, en hij is van kunstenares Orla Kiely (wie kent haar niet?), en gekocht in het Tate Modern, maar dat maakt de exorbitante prijs van 35 pond er niet minder erg op.
Tja, wat zal ik zeggen, het regende wel heel erg hard....

woensdag, oktober 18, 2006

Kritische kamer?

Vorige week waren er kamervragen over 'de gouden kooi'.
Deze week sprak de kamer schande over het schrappen van Lingo.
Vandaag hebben de afgevaardigden in Den Haag zich druk gemaakt over de adoptie van een jongetje uit Malawi door Madonna.

Hebben die gasten niets beters te doen?
Je gaat het je afvragen....

zondag, oktober 15, 2006

De naakte waarheid

De sauna staat altijd garant voor een dagje relaxen. Even aan niets denken, alle gifstoffen eruit zweten, lekker luieren, beetje zwemmen, een heerlijke massage, kortom genieten. En ja, dat gebeurt allemaal in Adam's kostuum.

In Nederland blijkt 50% van de vrouwen en 55% van de mannen te zwaar te zijn. Te veel vet op de buik, hangborsten, love handles, blubberbillen, je ziet het allemaal voorbij komen. In de sauna kan je niets verbergen. Geen mogelijkheid om de aandacht verleggen met een goed uitgesneden decolleté of mooie broek. De absolute naakte waarheid.

Vriendin M moet niets van al dat naakt hebben. Ze probeert angstvallig niet lager dan ooghoogte om zich heen te kijken. Vriendin E daarentegen geeft haar ogen de kost, vergelijkend warenonderzoek ten top. Ik moet zeggen, het is lang niet altijd appetijtelijk, maar wel goed voor je ego.

donderdag, oktober 12, 2006

Tranen...

Mensen.
Op straat, bij de bushalte en in de winkel.
In alle soorten en maten.
Lang, kort, dik, dun, mooi of lelijk.
De een op weg naar zijn werk, de ander naar school, lekker vrij of onderweg naar een afspraak.
Honderden kom je er tegen op een dag. De meesten loop je zo voorbij, sommigen vallen op en er zijn er maar weinig die je zelfs onthoudt.
Ze kwam me tegemoet fietsen. Rood behuild gezicht. In de ene hand haar telefoon, in de andere een sigaretje. Je grootste vrienden als je verdrietig bent. Een verbroken liefde, slecht nieuws of misschien iemand overleden? Wie zal het zeggen.

Haar tranen maakten dat ze me opviel en ik haar onthouden heb. Het verhaal achter het verdriet zal ik nooit kennen, maar hoop dat ze zich na het telefoongesprek en troostend sigaretje in ieder geval weer een beetje beter voelde.

woensdag, oktober 11, 2006

Burengerucht

Burengerucht is er in vele soorten en gradaties.
Als je in een oud huis woont moet je wat extra geluid van de buren voor lief nemen. Een huis uit 1900 is nu eenmaal niet zo goed geisoleerd als een nieuwbouw exemplaar in een van de Vinex wijken.

Een wc die wordt doorgetrokken, het slaan van een oude klok, muziek en de tv zijn allemaal te handelen. Maar wat echt vervelend is, is ruzie. Vooral als dit vaak voorkomt. Je hoort de stemverheffing, het geschreeuw. Je voelt de boosheid. Maar je kan net niets verstaan.

Ik zet de muziek harder en ga zelf meezingen om me af te sluiten voor de negatieve energie in het huis naast me. En dan maar hopen dat ze weer snel vriendjes zijn.

Liefde is verstikkend

Tenminste, sommige liefde, bij sommige mensen en soms ook alleen maar op sommige momenten. De ene keer zorgend voor een benauwend gevoel, de andere een druk op de borst, pijn in de buik of niet normaal kunnen ademen. Maar daar blijft het toch wel bij, je stikt niet echt.

Dat liefde soms wel echt dodelijk kan zijn -even afgezien van ‘crime passionels’, dat is geen liefde, dat is hebzucht of afgunst-, bleek afgelopen weekend.
Kinderliefde welteverstaan.
Kinderhandjes die een stel cavia’s letterlijk dood hebben geknuffeld.
Drie van de 10 cavia’s overleefden de overdaad genegenheid niet.
Zielig….

En dan denk ik toch ook meteen; ‘Waar waren de ouders?’, ‘Waar waren de verzorgers?’. Dit zijn opvoedkundige momenten. Hoe moeten kinderen anders leren hoe je liefde moet geven (zonder dat de ander daar pijn van heeft)?

woensdag, oktober 04, 2006

Drijven

'Betreed een wereld van rust en ontspanning', 'stilte omringt u', gewichtloos worden', 'op een eindeloze zee drijven', 'inhaleert rust en warmte', 'andere dimensie', 'diepe ontspanning', 'grenzen tussen geest en lichaam vervagen', 'sereniteit'.....

Zomaar wat woorden uit een reclamefolder voor Koan Floaten.
Klinkt allemaal erg zweverig. Maar goed, daar prikken we natuurlijk gewoon doorheen. Het lijkt een soort wonderervaring. De beschrijving waar het allemaal goed tegen is (hartkwalen, reumatische klachten, stress) is zo mogelijk nog langer.

Ik ga het meemaken! Een uitgebreid verslag volgt...