maandag, augustus 28, 2006

Met beide benen

Met je beide benen op de grond staan wordt in Nederland als een grote deugd beschouwd. In het land waar men prat gaat op ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’, is boven het maaiveld (ik heb lang gedacht dat het Malieveld was) uitsteken niet handig. Heb je veel geld en wil je dat besteden aan een dure auto of een exclusief horloge dan ben je al snel een patser. Ben je de gelukkige bezitter van een bijzonder talent dan doe je er verstandig aan om een compliment weg te wuiven met een nederig ‘het valt wel mee’.

Ik was dan ook verrast door een heel andere invalshoek van het gezegde. Het stond, jawel, ook op een tegeltje…
‘Hij die met beide benen op de grond staat, komt geen stap verder’.

Zo waar, maar zo niet Nederlands.

Is een been op de grond voldoende om niet te gaan zweven of met je hoofd in de wolken te lopen?

vrijdag, augustus 25, 2006

Bodycount's in da house!!

Afgelopen donderdag was het zover. Bodycount in Paradiso. Na jarenlange afwezigheid is er nu dan eindelijk weer een nieuwe cd.

De liefhebbers stonden al lang voor het concert klaar om een glimp van de band en met name ICE-T op te vangen.
Wat onwennig en lichtelijk gegeneerd stond ik er ook tussen. Na mijn ontmoeting in LA met Ben a.k.a. 'Dr. X' (iedere zichzelf respecterende gangsta rapper heeft een bijnaam) was ik officieel gepromoveerd tot 'vriendin van de band' en had voor het optreden afgesproken.

Wanneer je 'bij de band hoort' gaan er deuren voor je open die anders gesloten blijven. Gratis naar binnen, backstage (vond ik helemaal bijzonder in Paradiso, waar toch alle grootheden ook hebben rondgewandeld), na het concert gezellig nakeuvelen met de bandleden onder het genot van champagne....

Natuurlijk had ik ook van te voren een beeld gevormd van deze stoere heerschappen. Ze zouden vrouwen verslinden, asociaal zijn en machogedrag vertonen, minimaal de coffeeshop induiken en als de tijd het zou toelaten even de wallen 'uitchecken'. Niets bleek minder waar.
Deze mannen bleken echte gentlemans, ontzettend aardig en echte familie dieren (drie werden vergezeld door hun eigen vrouw en ICE had zelfs zijn zoon meegenomen).
Na de Kerstman en Sinterklaas weer een illusie armer....

zondag, augustus 13, 2006

onbewolkt

Wat een heerlijkheid!!!
Een unicum deze week... geen regen!

Dat moet gevierd worden :-)

zaterdag, augustus 12, 2006

Op de markt...

Het zijn dure tijden. Ga een avondje uit en je bent al snel een klein fortuin kwijt.

Gelukkig heerst er in de supermarkten nog steeds een kleine prijsoorlog en ook op de markt is je euro nog steeds een "daalder" waard.

Ik heb een haat-liefde verhouding met de markt.
Met z'n allen voor zo'n kraampje en moeten opletten wie er precies aan de beurt is. Schreeuwende koopmannen, die hun waar aanprijzen. Mensen met fietsen en kinderwagens die zich door de paden wringen.
Vrolijk word je er niet van. Mijn portemonnee wel.
Je tas helemaal volladen met de lekkerste groenten en fruit voor nog geen tientje, waar kan dat nog?!

Dus ook vandaag begint daar weer mijn rondje zaterdagboodschappen.

zondag, augustus 06, 2006

Potloodventer

En dat bij mij voor de deur in mijn eigen lieve, schattige straatje....
Jak!

Na een gezellige avond Parade en trip met de nachttrein ging ik voor het slapen gaan nog even mail checken en een blogje schrijven. Ineens was hij daar. Precies zo dat ik hem goed kon zien, geknield met zichzelf te spelen.
Wat bezielt iemand? *

Na kort mijn mogelijke acties te hebben overwogen, online het nummer van de politie opgezocht (0900-8844 "geen spoed, wel politie") en melding gemaakt.

Nog voor ik had opgehangen liep 'hij' weg. Misschien gestoord door iemand, of ik reageerde niet zoals hij wilde of hij had door dat de mannen in blauw polshoogte zouden komen nemen.
Ik weet het niet, wil het niet weten.
Ik hoop in iedergeval dat ik hem niet meer terug zie!


*De gevonden definitie beschrijft exibitionisme als:
Dit houd niet veel meer in dan het graag laten zien van jouw lichaam aan anderen. Doorgaans naakt/schamel gekleed. En dat laten zien van je lichaam wind je dan ook op. Dan ben je dus een exhibitionist.

laatste trein....

De laatste trein van Amsterdam naar Haarlem is nooit een pretje. Het station wordt op dit tijdstip bevolkt door, op z'n minst gezegd, redelijk obscure types en de trein overbevolkt door een hoog gehalte aan Sjonnies en Anita's die veel te diep in het glaasje hebben gekeken.

De laatste trein op de dag van de Gaypride is helemaal een beproeving. Geile nichten en aggresieve potten zijn niet het meest fijne gezelschap. Ik was blij dat ik me kon afsluiten met mijn fiets voor me en ipod op!

dinsdag, augustus 01, 2006

"I'm only happy when it rains"

"I'm singing in the rain"
"Rain, rain go away"
"Raindrops keep falling from my head"
"Purple rain, Purple rain"

Helaas heeft het mooie zomerweer plaats gemaakt voor wolkenbreuken, stortregens, grauwe luchten en windstoten. Goed voor de tuin, iets minder goed voor mijn humeur.

Buienradar.nl is een handige site om te zien waar de donderwolken zich bevinden en nog belangrijker waar je de grootste kans hebt om droog te blijven.

buienradar