maandag, juli 31, 2006

opgelicht

Als je zelf ergens geen verstand van hebt ben je overgeleverd aan experts.
Het wiel van een auto verwisselen is geen rocket sience, maar als er iets mis is met de boordcomputer wordt het al snel lastiger. En tja, als de monteur zegt dat er een bougietje zus en een v-snaar zo vervangen moet worden... het zal wel.

Het klassieke voorbeeld is natuurlijk de wasmachinereparateur die gevolgd werd met een verborgen camera en tijdens de 'reparatie' eigenhandig de machine nog iets stukker maakte om meerdere onderdelen te kunnen vervangen.

De complete leek wordt bedonderd waar hij/zij bij staat.

Dat fietsenmakers ook aan dit illustere rijtje oplichters kunnen worden toegevoegd heb ik zelf mogen ondervinden. Na twee lekke banden in 2 dagen en inmiddels 40 euro lichter, breng ik mijn fiets nooit meer weg. De expert is 'vergeten' een bescherming aan te brengen in de velg en ik moet daar zelf achter komen... sorry... misschien niet expres, maar op z'n minst wel OERSTOM en ontzettend vervelend!!!

Een korte cursus, wat gezond verstand en gewoon proberen... Ik doe het de volgende keer zelf!

zaterdag, juli 29, 2006

"put on the red light"

Bij een stoplicht in Amsterdam wordt mijn oog getrokken naar een klein papiertje wat er op geplakt zit. In een Arial, grootte 12 staat geschreven:

Zij wil een hond
en hij zegt "m'n kont"
Hij wil een muis
en zij zegt "die past niet in mijn huis".


De afzender is de 'rode licht gedichtenclub'.
Alles behalve hoogstaande poezie, maar wel grappig.

Ik moet snel fietsen om nog op tijd over te steken voordat het licht wéér op rood springt... Onderweg vraag ik me af: Hoe komt iemand erbij dit te doen? Welke stoplichten zal hij nog meer beplakt hebben? Hoe groot is zijn repetoire?
Waarschijnlijk zal ik hier nooit achter komen. Maar ik weet wel dat ik voortaan altijd even extra zal opletten bij een stoplicht...

vrijdag, juli 21, 2006

blond

Wat is dat toch met blonde vrouwen? Zelfs uit onderzoek blijkt dat de meeste mannen blond verkiezen boven zwart, bruin of rood.

In Nederland hebben mannen niets te klagen, blond is redelijk vertegenwoordigd. Estland is echter Walhalla!

Moeten de heren alleen uitkijken voor een verdraaide nek....

dinsdag, juli 18, 2006

Torture Toilet

Het torture museum is er niets bij.
Gespot in een bar in Tallin (Estland).
RAAR.......

zondag, juli 16, 2006

hard werken

Suikertante spelen is leuk, maar suikertante zijn is ook hard werken! Op een dag naar 3 verschillende speeltuinen, het strand, de kinderboerderij, het pannekoekhuis én de McDonalds. Het is absoluut een stuk vermoeiender dan een dag kantoor. Ik geloof (nu) direct alle vrouwen die zeggen dat het moederschap ook een fulltime baan is.

De dag begon daarbij ook nog eens een stuk eerder dan een normale vrijdag. Om 6 uur een zacht kinderstemmetje en getik op je arm "ik moet plassen..." en daarna natuurlijk niet meer willen slapen.

Maar de beloning na zo'n dag is ook een stuk dankbaarder dan een loonstrookje. Ik mocht niet naar huis voordat ik een dikke knuffel een natte kus en een schitterende tekening had gekregen (die nu natuurlijk trots op mijn koelkast hangt :-) .

dinsdag, juli 11, 2006

Festivals

Een van de leuke dingen van de zomermaanden zijn alle festivals. Het begint in Juni met Pinkpop en eindigt in Augustus met Lowlands. Daartussen wordt er eigenlijk ieder weekend wel ergens een festival georganiseerd. Werchter, Latin Village, Dance Valley, Mysteryland, Extrema, Dauwpop en Parkpop zijn een aantal grote namen. Daarnaast kan je ook nog naar de kleinere lokale evenementen zoals Kaaspop in het gezellige Edam of het Houtfestival in Haarlem. Je moet een dikgevulde portemonnee en veel tijd hebben om ze allemaal af te gaan. Helaas heb ik van beiden niet genoeg.

Het sfeertje, de onbekende verrassende bands, de grote bekende namen, gezellige mensen, de hele dag dansen..... Heerlijk!!! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Dus ook dit jaar weer zoveel als mijn cashflow en agenda toelaten!

donderdag, juli 06, 2006

Tandje lager

Fietsen, lopen, werken.... alles in een iets lagere versnelling dan normaal. Geen wonder dat in zuidelijke landen, waar het continu zo (heerlijk) warm is de productiviteit minder is dan in ons, doorgaans koude kikkerlandje.
Ook de gebroken nachten door de warmte en ronkende ventilator helpen niet echt mee.

Maar mij hoor je niet klagen. 100 keer liever een zonnetje en 30 graden dan regen! Ik wil niet horen bij de meute die altijd klaagt over het weer. Het is altijd of te warm, te koud, te nat, te winderig...... pffff. Het is ook nooit goed. Of zullen ze gewoon niets anders hebben om over te praten?

woensdag, juli 05, 2006

spread the word

het is altijd leuk om je eigen stukje op een andere site te zien staan :-)