zondag, april 30, 2006

Is het geen schatje?!

Alsof hij zo is weggelopen uit de Page reclame....
Ik was meteen verkocht. Op slag verliefd en kon geen tegenstand bieden.

Ik ben van origine een echt kattenmens. Vind honden wel erg leuk, vooral om mee in het bos of op het strand te ravotten. Het minimaal 3 keer per dag uitlaten en die overduidelijke hondengeur in huis, hebben mij er altijd van weerhouden om een hond te nemen.

Vandaag vond ik de ideale oplossing!
Ik ben nu adoptief moeder van het schatje dat je op de foto ziet genaamd First. Ik betaal mee aan zijn opleiding tot blindengeleidehond en wordt op de hoogte gehouden van zijn vorderingen via nieuwsbrieven en foto's op de website.

Ik ben beretrots op 'mijn' First!

donderdag, april 27, 2006

Landje veroveren

Het is een grappig fenomeen. Straten worden omgetoverd tot lappendeken van tape, linten, plastic matjes of ouderwets stoepkrijt. Dagen voor koninginnedag worden de beste plekjes al zekergesteld.'Hier zit ik'. Soms wordt 'gereserveerd' met naam en toenaam, vaker met een simpel 'bezet'. Het mooie is dat het ook gewoon werkt. Deze vorm van landje veroveren wordt (meestal) gerespecteerd.

Ik wacht niet tot die ene dag in het jaar. Als ik iets te verkopen heb plaats in het gewoon op Marktplaats.nl of eBay. Werkt net zo goed (of beter). En het heeft als bijkomend voordeel dat ik me tijdens koninginnedag nergens om hoef te bekommeren en me ongegeneerd kan storten in het grote feestgedruis.

woensdag, april 26, 2006

Steunbetuiging

Naast een belangrijke overwinning op Groningen en het afscheid van 7(!) spelers was het vooral de avond van Danny Blind.

Twee keer 45 minuten lang werd de geplaagde trainer toegezongen. “Danny Blind wie kent hem niet? Danny Blind is een echte Ajacied!”, “Danny nog een jaar”, “We love you Danny, we do”, het ging maar door. Hoewel hij nog steeds niet het vertrouwen van het bestuur krijgt, de steun van de supporters heeft hij overduidelijk. Ik hoop dat het bestuur luistert. Danny verdient de kans om zich te bewijzen.

Qua spel was het natuurlijk een dramatisch jaar en sinds ’68 zijn er niet meer punten verspeeld. Het seizoen kan (mede dankzij het nieuwe playoffs systeem) nog steeds heel goed de boeken in gaan. De Johan Cruijff schaal is in Amsterdams bezit en ook de Beker en voorrondes Champions League zijn binnen handbereik.

Ik ben er in ieder geval volgend jaar bij. Ik hoop Danny ook!

maandag, april 24, 2006

Wat ga jij doen...

... met koninginnedag?

Begeef je je onder de hossende massa op het Leidseplein, wordt het het Amstelveld of durf je net als zo'n 100.000 anderen naar het 538 feestje op het Museumplein te gaan?
Natuurlijk kan je ook kiezen voor de oase van rust (alleen qua gebrek aan versterkte muziek) in het kindvriendelijke Vondelpark of een boottochtje op de overbevolkte grachten.

Ik heb nog geen idee. Ik laat mijn keuze afhangen van:
1. de waan van de dag
2. mate van gezeligheid
3. waar vrienden en bekenden zijn
4. het weer

Het enige dat vast staat is een tripje naar de Westerstraat. Ben benieuwd hoe creatief de Blaffende Vis dit jaar weer is geweest.

(Ali Bea en Omatrix: creaties van vorige jaren)

zondag, april 23, 2006

Sssst!!!

Ik had het nog nooit eerder meegemaakt.
Een concert waar iedereen stil staat te kijken, te genieten van de muziek en waar, als er iets te hard door de bezoekers gepraat wordt, een dringend 'Ssst!' klinkt.
Dit kan volgens mij alleen bij een optreden van Spinvis (afgelopen vrijdag in het Patronaat in Haarlem).

Ik ben vriend W. dankbaar voor het vergroten van mijn muziekcollectie met deze muziekvirtuoos. Bijzondere teksten, geniale composities. Het is nergens mee te vergelijken. Je moet het ondergaan, bij voorkeur met je ogen dicht op een druilerige zondagmorgen. De zon gaat meteen schijnen!

woensdag, april 19, 2006

Mannen in rok

Op weg naar Keulen. Rustig lezend in de coupe. We hadden nog de ijdele hoop dat we hem voor onszelf zouden hebben. In Rotterdam gaat de deur open. Ik kijk recht in het gezicht van een man die vriendelijk, maar verlegen gedag zegt. Ik kijk op terwijl hij met de rug naar me toe zijn spullen opbergt. Ineens begin in te twijfelen. Was het wel een man? Voor me staat toch echt iemand met een lange spijkerrok..... Hij/zij heeft halflang krullend haar. Misschien heeft ze gewoon een mannelijke uitstraling en donkere stem.

Al snel blijkt het toch echt om een man te gaan. Ik durf vriend R. niet meteen aan te kijken. Bang dat ik in de lach schiet. Waarom eigenlijk? Tja, het is anders dan je gewend bent. In Schotland is het ongetwijfeld de gewoonste zaak van de wereld, in Nederland nou eenmaal niet.

Na ruim een uur naast elkaar gezeten te hebben stapt Marco over zijn gene heen (of voelt hij aan dat wij inmiddels voldoende de tijd hebben gehad om aan zijn verschijning te wennen?) en begint te vertellen over de bijeenkomst voor Mannen in rok waar hij in Duitsland naar toe gaat. Hij geeft me zelfs een A4tje met allerlei informatie. Een pleidooi voor het recht van mannen om ook een rok te dragen. 'Vrouwen mogen toch ook gewoon in broek rondlopen, waarom wij dan niet in rok?!'. Tja, ik kan er eigenlijk niets tegen in brengen, maar blijf het toch raar vinden. Zijn we dan zo geconditioneerd?

In Dusseldorf stapt hij uit. Ons achterlatend met een nieuw gespreksonderwerp. Weer kennis gemaakt met een hele wereld waar ik het bestaan niet van wist.

dinsdag, april 18, 2006

Geboortedag 'wistjedatjes'

- Vandaag ben ik 11.156 dagen oud.
- Op mijn geboortedag was het lekker warm (18.1 C), maar wel half tot zwaar bewolkt.
- Sinds mijn geboortejaar is het geld minder dan de helft waard geworden.
- 10 Juni 2007 zal ik mijn 1.000.000.000 minuut beleven.
- Vandaag vallen volgens mijn bioritme intellect-, emotie- en lichaamslijnen allemaal samen (vandaar dat ik me zo goed voel ;-).

Grappige 'wistjedatjes' van je verjaardag, of iedere andere gewenste dag, kan je hier vinden.

zondag, april 16, 2006

Googlen en Hyven

Googlen - of Googelen - wordt al tijden als werkwoord gebruikt. Hyven lijkt nu het volgende internetwoord dat het woordenboek gaat halen.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo geloofde in Hyves. Ik zag het echt als een kloon Friendster en Orkut. Zo zie je maar hoe je dingen soms compleet verkeerd kan inschatten want steeds vaker hoor ik om me heen 'Ben jij al aan het Hyven?'.

Tot vandaag was mijn Hyves account nog ongebruikt en maagdelijk leeg.
Maar je kan er niet meer om heen. Net zoals een eigen weblog moet je nu ook een groot Hyves netwerk hebben om er bij te horen.
Gelukkig gaat het snel. Na een rondje mailen heb ik binnen een paar uur 'al' 9 vrienden.
Zit jij ook op Hyves en heb ik je nog niet gespot? Ik kan nog wel wat extra vrienden gebruiken ;-)

zaterdag, april 15, 2006

Royaal genieten

Een leuk alternatief voor een avondje uit voor de 'oudere jongere': Maison Royale.
De koude Docklands hal is omgetoverd tot een luxe vorm van de Parade. Veel rood fluweel om de glamour sfeer te vergroten.
Op locatie eten bij een van de hippe restaurants uit Amsterdam, genieten van theater en swingen op wat moeilijkere muziek (Jazz). Of gewoon kletsen met oude en nieuwe bekenden al sippend aan een glas champagne terwijl je onderuitgezakt hangt op de lounge bank gevuld met ontelbare kussens.

Best leuk voor de verandering (maar doe mij toch maar een concert of goed feest).

woensdag, april 12, 2006

Breinbreker

Tenminste.... Ik moest er wel even over nadenken (maar ach, ik ben ook blond). Wie weet los jij het wel meteen op.

Er gaan 3 mannen naar het Marriot hotel in Keulen. De kamer kost 30 euro en ze leggen ieder 10 euro neer. Pas als ze naar boven zijn realiseert de receptioniste dat het Woensdag is en dat de mannen dus maar 25 euro hoeven te betalen.
Ze stuurt het kamermeisje naar boven met de 5 euro die teveel betaald is.
Zij bedenkt dat 5 euro niet door drieen te delen is en besluit de mannen ieder 1 euro terug te geven en de 2 euro in haar eigen zak te steken.
Nu hebben de mannen dus ieder 9 euro voor hun kamer betaald.
3x9=27 euro + de 2 euro die het kamermeisje heeft >> is samen 29 euro....
Waar is die ene euro gebleven?

dinsdag, april 11, 2006

Lego Lekkerland

Het doet direct denken aan de snoepbakken bij Jamin en het heeft ook exact dezelfde uitwerking op mensen.
Graaien.... Meer....
De leuke bakjes zo vol mogelijk proppen met steentjes in verschillende kleuren en maten.
Heel erg slim!!

Kleine kinderen (en hun ouders) beginnen te glunderen zodra ze de winkel binnenstappen. De verleiding is groot.

De StarWars figuurtjes hadden een (te) grote aantrekkingskracht op vriend R. Hij stapte de winkel uit met een tas vol sleutelhangers (voor het luttele bedrag van 40 euro..... Zoals ik al zei; heel slim die jongens van Lego ;-)

maandag, april 10, 2006

Rockpalast

Het was weer een heerlijk avondje Live!

Als echte wereldburgers een weekendje naar Keulen met als voornaamste doel de WDR Rocknacht. Ik vind het best een beetje stoer.
Toegesproken worden door een Amerikaanse band in het Duits voelde wel een beetje vreemd, maar verder merkte je er niets van. Selling The Drama, The River en de 16 andere nummers klonken precies hetzelfde ;-).
We stonden bijna vooraan, dus ideaal uitzicht! En bijzonder genoeg hadden we ook voldoende ruimte om gewoon te dansen (en niet verplicht mee te hossen met de mensen om je heen).
Kortom, ik heb genoten!


24 april wordt het concert uitgezonden op de WDR.

Voor de geinteresseerden een korte, zeer subjectieve, weergave van de andere bands:
NadaSurf - Ik snap nu waarom dit bandje nooit doorgebroken is. Een bij elkaar geraapt mengelmoesje. Wel aardig, maar niet echt spannend. Popular blijft natuurlijk wel erg leuk.
Tocotronic - Voor mij de grote onbekende. En geen wonder. Het was de Schlager onder de rock. Bij dit bandje kwamen de Duitsers, voor het eerst die avond, behoorlijk los.
Calexico - Mooie muziek, goed uitgevoerd, maar wat mij betreft niet echt geschikt voor een festival. Denk dat ik het erg kan waarderen thuis onder het genot van een goed glas wijn en fijn gezelschap.
Shout out Louds - De verrassing van de avond. Deze schotten maakten er een leuk feestje van (op het podium dan, in de zaal bleef het uitermate rustig).

vrijdag, april 07, 2006

VrijMiBo

Vrijdagmiddag 5 uur. Het moment dat de stad belegerd wordt door stropdassen en mantelpakjes. Even met je collega’s de kroeg in. Eentje, twee, maar waarschijnlijk meer. Voor je het weet ga je behoorlijk aangeschoten na een drukke week werk huiswaarts.
Erg gezellig en goed voor de sociale contacten.

Vandaag 16.55, de telefoon gaat….
Nee hè, niet nu!!!
Net alles afgerond, praktisch in de startblokken om af te sluiten en klaar om me bij het borreldrinkende legioen aan te sluiten. Een probleem…sh….

Het is uiteindelijk 7 uur als ik aan mijn welverdiende eerste biertje zit.
Pfff… het weekend kan beginnen!

donderdag, april 06, 2006

Tips & Trucs

Alweer drie jaar geleden schreef ik een stukje in de Tips & Trucs over online kopen. Mijn aankopen beperkten zich toen nog vooral tot cd's, boeken en kleding.

Inmiddels kan ik niet zo snel meer iets bedenken wat ik niet via Internet zou kopen. Kunstwerk, stoel, reizen, hotels en zelfs mijn kat en een reismaatje vond ik via Internet.

Nog steeds is er veel argwaan richting Internet en wordt er in de media veel aandacht besteed aan fraude gevallen en andere slechte zaken. Gelukkig heb ik zelf nog nooit iets negatiefs meegemaakt. De belangrijkste tips die ik kan geven: let goed op, koop niet als het niet goed voelt, lees goed de voorwaarden en check de verkoper in geval van onzekerheid (bijvoorbeeld via Google, KvK, fora op vergelijkingssites of vrienden).
Kortom, eigenlijk net als in het gewone leven..........

woensdag, april 05, 2006

Voor wat, hoort wat

Mijn blog is opgenomen in Startlog.
Daarom het vriendelijke verzoek of ik een linkje terug wilde plaatsen.
Natuurlijk.
Ik ben de beroerdste niet.
Dus bij deze.

dinsdag, april 04, 2006

Confessions in ArenA

In de tijd dat mijn kamer nog vol hing met posters (ik had er zo een waar geen centimeter ongebruikt was) behoorde je tot een van de drie kampen; je was fan van Madonna, Michael Jackson of George Michael.
Mijn grote voorbeeld was (natuurlijk) Madonna.
Ik had casettebandjes, video's en plakboeken vol met alles wat ik kon vinden. Tijdens playbackshows deed ik mijn beste Madonna imitatie. En ja, was zelfs trots op mijn moedervlekje precies op dezelfde plek als zij heeft.

Nog steeds heb ik veel bewondering voor deze koningin van de popmuziek, vrouw met vele gezichten en trendsetter pur sang.

Tot mijn grote vreugde komt ze 3 September weer naar Nederland. Dit keer hoeven we niet af te reizen naar Arnhem, maar is het een thuiswedstrijd in de ArenA. Ik hoop er weer bij te zijn.

maandag, april 03, 2006

Even stil.....

Weer iemand die (helaas!) de strijd tegen K heeft verloren....

Breaking News

Waarom heeft niemand me eerder gezegd dat met Viakal de douchedeur schoonmaken écht een een fluitje van een cent wordt?
En wie heeft geheimgehouden dat er wondermiddeltjes bestaan die het vet op de afzuigkap als sneeuw voor de zon laten verdwijnen?

Er gaat een wereld voor me open.
Zo wordt schoonmaken (bijna) leuk...

Heb jij nog schoonmaak tips, trucs en weetjes die mijn leven nog makkelijker kunnen maken? Ik houd me van harte aanbevolen!

zondag, april 02, 2006

Voetstappen


Ik droomde eens...

Ik liep aan 't strand bij lage tij
Ik was daar niet alleen
want ook Jij liep aan mijn zij
Wij liepen samen 't leven door
en liepen in 't zand
Een spoor van stappen, twee aan twee
Jij liep aan mijn hand

Ik stopte en keek achter mij
en zag mijn levensloop
De tijden van geluk en vreugd
van groot verdriet en hoop
Maar, als ik het spoor goed bekeek
zag ik langs heel de baan daar
waar 't juist 't moeilijkst was
maar één paar stappen staan

Ik zei toen: Waarom dan toch?
Juist toen ik je nodig had
Juist toen ik zelf geen uitkomst zag
Op 't zwaarste deel van 't pad
Jij keek mij toen vol liefde aan
en antwoordde op mijn vragen:
Liefste, juist toen 't moeilijk was
toen heb ik jou gedragen

(gebaseerd op bestaand gedicht waarvan de schrijver onbekend is)

zaterdag, april 01, 2006

Mevrouw... Mevrouw! MEVROUW!!!

"Mag ik u misschien iets vragen?" "Mag ik u iets aanbieden?" "Heeft u al gehoord van het Nelson Mandela Kinderfonds?". "Wilt u een gratis Veronica Magazine?"

Alleen al vandaag werd ik vier keer aangesproken toen ik met mijn rugzak op onderweg was om mijn wekelijkse boodschappen te halen. Het is me gelukt vier keer vriendelijk lachend "Nee, sorry geen interesse" te zeggen.
Ik weet precies hoe het gaat. Ik ben zo makkelijk over te halen. Zo heb ik me al een Wereld Natuurfonds lidmaatschap en een maandelijkse bijdrage aan de Flying Doctors laten aansmeren.
Als ik niet oppas ben ik straks lid van Veronica Magazine, heb ik een abonnement op het NRC, donateur van de Cliniclowns en god weet wat nog meer.

Vandaag ben ik sterk gebleven. Volgende week weer?