dinsdag, februari 28, 2006

Begin van de Lente?

Een groot gedeelte van Nederland heeft de afgelopen dagen Carnaval gevierd.
Het is een raar fenomeen. Volksstammen (vooral uit het noorden) trekken richting het zuiden. Steden met de meest bizarre namen; Oeteldonk, Dreumelrijk, Rietpikkers durp... Bedrijven die hun deuren moeten sluiten omdat het complete personeelsbestand hossend door de straten trekt. In het dagelijks leven toch redelijk normale mensen die ineens compleet van god los zijn.

Carnaval is oorspronkelijk een lentefeest. De mensen vierden het omdat de koude winter voorbij was en de lente er weer aankwam. Ze vierden carnaval in de hoop dat het in de lente warmer en lichter zou worden. Nieuw leven in de natuur.

Blijkbaar hebben ze dit jaar niet uitbundig genoeg gefeest. Want tot mijn schrik was vanochtend het hele land bedekt met een verse witte sneeuwlaag (die gelukkig voor de lunch weer verdwenen was).

maandag, februari 27, 2006

Drop.....

Bielzen, krakelingen, zwartwit ballen, heksenhyl, apekoppen, harlekijn, zoethouders....
Zo kan ik nog wel even doorgaan. En terwijl ik dit doe loopt het water me in de mond.
Drop is mijn zwakke plek. Ik kan met een gerust hart zeggen dat ik dropverslaafd ben. Wat andere mensen hebben met roken, heb ik met drop. Ik kan geen maat houden. Kilo's zijn er al doorheen gegaan. Ik durf er niet aan te denken hoeveel. Omdat er (voor zover ik weet) geen hulpprogramma bestaat voor Anonieme Dropeters, ben ik op mezelf aangewezen om mijn verslaving te lijf te gaan. Omdat afentoe geen optie voor mij is pak ik het nu toch maar rigoreus aan.

Ik ben nu al bijna een week 'dropvrij'.

Jij niet? Dan heb ik hier een goede tip voor je: koop drop vanuit je luie stoel.

zondag, februari 26, 2006

90's

wat: 90's unlimited vs. Reborn party
waar: Lichtfabriek, Haarlem
wanneer: zaterdag 26 februari

Over 'trips down memory lane' gesproken...
Ze kwamen allemaal voorbij: Nirvana, 2unlimited, Adamski, Rage against the machine, Snap, LA style (en zo kan ik nog wel even doorgaan). Het was een groot feest der herkenning.

De jaren 90 staan voor mij in het teken van vele eerste keren. De eerste keer uitgaan, de eerste keer naar een housefeest, de eerste keer naar een concert, de eerste keer naar een festival, zonder ouders op vakantie, relatie en ja, ook de eerste keer sex.
Bij alles hoort muziek of een bepaald nummer.

Er zijn een paar nummers die ik nu nog steeds regelmatig luister en die met mij meegegroeid zijn. Mijn toppers:
They stood up for love (accoustic version) - Live
Not an addict - K's choice
Nobody's wife - Anouk
Rockafeller Skank - Fatboy Slim
Smack my bitch up - Prodigy
Gone away - the Offspring
Ironic - Alanis Morisette
Ordinairy love - Sade
One - Metallica
Insomnia - Faithless

Mocht je zelf ook een tripje willen maken: top 1000 van de jaren 90.

zaterdag, februari 25, 2006

Amazing Thailand

Herinneringen. Heerlijk!
Op een koude zaterdagochtend even in gedachten terug naar Thailand. De foto's, mijn dagboek, de duikvideo, cd van de counting crows... hhm.

"De wekker gaat om kwart over vijf. Snel opruimen, inpakken en ontbijten. Om 6.00 worden we naar de boot gebracht. Het is een hele relaxte trip. Boven op het dek gezeten en genoten. Na 3 uur varen zien we Ko Tao, een oase van groen. Wat een schitterend eiland. Alles wat je verwacht van een tropisch eiland. Op de pier worden alle nieuwkomers belaagd door mensen die hotel of duik faciliteiten aanbieden. Wij weten al waar we naar toe willen: Sai Thong. Met een taxiboot worden we er naar toe gebracht. Geeft ons meteen de mogelijkheid om de kust een beetje ‘uit te checken’ Het resort is schitterend. Moeilijk, zo niet onmogelijk om het met woorden te beschrijven. De foto’s laten het beter zien, maar zelfs die kunnen niet hetzelfde overbrengen als wat je hier voelt. De schoonheid, rust, de lucht, de geur.
De geur komend uit de keuken deed ons bijna de das om. Ze waren een Thais gerecht aan het bereiden waar onze Nederlandse longen niet tegen bestand zijn.
Ons huisje is geweldig. Schitterend uitzicht over zee, hangmatten de veranda. Paradijselijk.
’s Middags even op het strand gelegen (en ook echt maar een uurtje ofzo, want de zon is killing. Sander was binnen no time rood). Het zeewater heeft een behaaglijke temperatuur, nog net verkoelend. We waren van plan om ’s avonds het stadje in te gaan, maar bleven steken in het restaurant van Sai Thong. Chimes op de achtergrond, lounge muziek, een biertje, lekker eten en uitzicht over zee. Meer heb je toch niet nodig?!"


Dit jaar wil ik weer richting Azie. Waarnaartoe? Laos, Vietnam, Birma, ik weet het nog niet.
Dus nu 'voorpretten'. Is zo mogelijk nog leuker dan herinneringen.

donderdag, februari 23, 2006

Mercedes met chauffeur

Klinkt luxe, maar ik moet toegeven dat het de 'interieur verzorgster' onder het vervoer is....
Ik reis met de Bus.

Ik houd mezelf continu de voordelen voor: overal naar toe gereden worden, (voor een groot gedeelte) langs de file, al lezend in de Spits met mijn eigen muziek in m'n oren. Maar helaas zijn er ook de irritatiemomenten, waar zelfs ik geen positieve draai aan kan geven.
Een half uur staand tussen Amsterdam en Utrecht is echt geen pretje. Ook de dreunende tonen van de iPod van de buurman, de achterbuurvrouw die haar nagels aan het vijlen is of een luidruchtige mobiele conversatie waar je maar een kant van het gesprek kan volgen werken op mijn zenuwen. Een bus die veel te laat is of -nog vervelender- een bus die te vroeg gekomen blijkt te zijn.
Vanavond een van de hoogtepunten: Mijn bus 2 minuten te vroeg aan zien komen rijden terwijl ik 200 meter van de halte verwijderd was. Al zwaaiend hard rennen (waar ik al een hardgrondige hekel aan heb), nog net de achterkant van de bus aan kunnen raken terwijl hij onverbiddelijk wegrijdt en niets anders kunnen doen dan een uur wachten totdat de volgende komt.
Pfff..... mijn positivisme wordt regelmatig op de proef gesteld.


woensdag, februari 22, 2006

Dikkertjes

Nee, niet mensen met een paar gram vet teveel....
Ik bedoel Dikkertjes in de zin van kleine pannekoekjes oftewel 'drie in de pan' (drie keer raden waar die naam vandaan komt). De fameuze vraag van mijn buurtjongetje bij zijn eerste kennismaking "moeten die nog groeien?".
Het is een van de dingen die voor mij onlosmakelijk met mijn jeugd verbonden is.
Zoals een echte dertiger betaamd wil ik die graag vasthouden. Dus toen mijn moeder vroeg wat ik vanavond wilde eten was mijn antwoord overtuigd: Dikkertjes!

Voor mij worden ze gemaakt. Als je het zelf wilt proberen, hier kan je het recept vinden.


Naschrift: moeders liet me weten dat in bovenstaande recept 2 essentiele ingredienten missen nl. een zakje vanillesuiker en kleine stukjes appel.

dinsdag, februari 21, 2006

Subliem

Inhakers zijn effectief.
Op dit moment worden we doodgegooid met inhakers op de Olympische Spelen. Ongetwijfeld wordt het nog veel 'erger' tijdens het WK. De inhakers varieren (zoals iedere reclame) van heel flauw tot heel erg sterk.
Deze inhaker op de Poema Hype deed mij een tijdje geleden hardop lachen 's ochtends in een volle bus. Goed begin van de dag (met veel onbegrepen blikken om mij heen).

maandag, februari 20, 2006

Vol hoofd

Vol van alle leuke dingen van het afgelopen weekend. Vol van het spannnende boek dat ik net heb uitgelezen (Lincoln Lawyer). Vol van alle dingen die ik de komende week ga/wil gaan doen. Vol van de 4 doelpunten van Huntelaar. Zelfs vol van het goud van Marianne Timmer.

Gevolg:
Niet kunnen slapen.....

Vanavond nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Nu vol goede zin aan een nieuwe week beginnen!

zaterdag, februari 18, 2006

"I heat up, and cooldown"*

Cooldown, Surprise bar en de Bastille, een pot nat. Symbool voor het 'ordinaire' Leidseplein stappen. Overbevolkt door bronstige mannen en hitsige vrouwen, stuk voor stuk iets te veel gedronken. De barmannen, het visitekaartje (of karikatuur), gekleed in witte blouse, afgeknipte spijkerbroek met daaronder de hoogopgetrokken witte sportsokken. De muziek een allegaartje, gezellige meezingers varierend van Andre Hazes, Madonna, Deepdish tot Joan Jett en natuurlijk ook het onvermijdelijke 'hey, baby'. Je kan er ongegeneerd gek doen (want valt toch niet op) en prima dansen (als je een goede plek hebt veroverd).

Vrijdag proefondervindelijk vastgesteld. Het klopt helemaal!


(*Kiki Dee, uit 'The music in me" )

donderdag, februari 16, 2006

Kantoortaal

"Op tijd is al te laat"
"Are you committed?"
"Vraag voor jou"
" Durf te... (invullen wat van toepassing is)"
"Oooh.... (invullen wie van toepassing is)"

Zomaar van die uitspraken die alleen leuk zijn op kantoor en waar andere mensen in andere omgevingen de grap absoluut niet van snappen.
Oftewel: Kantoortaal.
Of je het nu wilt of niet, je wordt er binnen de korste keren mee besmet......

woensdag, februari 15, 2006

Nieuws van vandaag

Voor mij was (begrijpelijk) toch wel het nieuwtje van vandaag: Marktplaats laat de 200 eurogrens vervallen.
Voor producten die 200 euro of meer waard zijn, werd voorheen een vergoeding van 6 euro gevraagd, ongeacht in welke groep of rubriek de producten stonden. Rubrieken zijn vanaf 15 februari óf betaald óf gratis.

Lees hier meer informatie.

Ik ben benieuwd of dit iets gaat doen met het aantal advertenties... en natuurlijk nog veel belangrijker de user experience.

We houden het nauwlettend in de gaten!

dinsdag, februari 14, 2006

Klein (huishoudelijk) leed

Vandaag weer moeten doen wat ik een tijd had geleden had afgezworen...... de afwas.

Ik vind het niet leuk, het is zonde van m'n tijd, ik ben er niet goed in. Kortom ik moet snel zorgen dat m'n vaatwasser weer werkt!
Alleen nog iemand vinden die een 'mannetje' kent of zelf een 'mannetje' is (aanmelden kan hier ;-).

Ik kan veel, maar vaatwassers repareren is niet een van mijn kwaliteiten. Heb het natuurlijk wel geprobeerd (zo eigenwijs ben ik natuurlijk ook wel weer), maar zonder (het gewenste) resultaat. Voorlopig met plastic bestek eten?


maandag, februari 13, 2006

Valentijnsdag: Love it or Hate it?!


Er is niet aan te ontkomen.... morgen is het Valentijnsdag.

Al weken hangen de etalages vol met hartjes. De afgelopen dagen stond in iedere folder die op mijn deurmat viel wat ik voor mijn Lief moest kopen. En ook het internet is behangen met zoetzappige banners die aansporen om je (secret) Lover te verwennen.

Nederland lijkt in twee kampen te zijn verdeeld: de roman- en de critici.

Ik vind het wel grappig (en heel stiekem hoop ik natuurlijk ook op een kaartje ;-), maar snap de critici ook wel. Het hele festijn wordt ook flink benut door de detailhandel om de omzetten zoveel mogelijk te boosten (geef ze eens ongelijk).

Om me voor eens en altijd onder de romantici te kunnen scharen ging ik op zoek naar de achtergrond van Valentijnsdag. Ik hoopte op een mooi verhaal. Helaas..... het komt er op neer dat het niet echt bekend is. Dus toch iets bedacht ter bevodering van de commerciele tak? Oordeel zelf: Wikipedia of History channel

(deze kwam ik nog tegen en wil je niet onthouden: "Gravitation is not responsible for people falling in love". albert einstein)

zondag, februari 12, 2006

Tranen met tuiten

Het eerste boek waarbij ik echt gehuild heb......

Er schijnen mensen te zijn die het vooral het verhaal van een oversekste, vervelende reclameman vinden, die over de rug van zijn dode vrouw duizenden boeken verkoopt.
Ik vond het vooral een schitterend liefdesverhaal.

Volgens mij hoeft er geen reclame meer voor gemaakt te worden. "Komt een vrouw bij de dokter" staat inmiddels al een tijdje in de boeken top 10 dus steeds meer mensen hebben het al ontdekt. Voor degenenen die het nog niet in hun boekenkast hebben:
  • hier kan je het kopen (en help je mij een stukje dichter bij Japan, maar daarover op een ander moment meer)
  • hier kan je het gratis downloaden (en wordt alleen een donatie aan de kankerbestrijding gevraagd)

A real friend never gets in your way - unless you happen to be on the way down

Mooi gedichtje om te lezen als je het even zwaar hebt:

Geef niet op

Als het misloopt, zoals soms gebeurt,
als de weg waarlangs je voortzwoegt
alleen maar bergopwaarts schijnt te gaan,
als de inkomsten klein zijn en de schulden groot,
en je wilt lachen maar moet zuchten.
Als de zorgen je te zwaar worden.
Rust dan even uit, maar geef niet op.
Het leven is bizar met zijn bochten en krinkels,
zoals we allen weleens ervaren.
En menigeen die mislukt
had kunnen winnen als hij had doorgezet;
Geef niet op, al gaat het traag -
Waag nog een poging, en je hebt succes.
Succes is de keerzijde van mislukking -
De zilveren rand van de wolken van twijfel.
En je weet nooit hoe dicht je erbij bent
Het kan vlakbij zijn als het zo ver weg lijkt;
Dus vecht door als je het hardst wordt geraakt -
Juist wanneer de dingen het ergst lijken
Mag je niet opgeven

(schrijver onbekend)

zaterdag, februari 11, 2006

Live Live? of Live live!

Vanochtend begon mijn dag slecht. Continu bellend naar de ticketlijn voor een felbegeerd kaartje voor de albumrelease van Live in Paradiso 8 april. De laatste keer Live in Paradiso was heel bijzonder, helemaal omdat die voor mij eindigde met de band in het Hardrock cafe en zelfs met een afzakkertje in het American. Ik wilde weer!

Iedere keer weer die irritante stem die me vertelde dat wegens enorme drukte de verbinding verbroken zou worden (niet wetend of dit een verkapte manier van de ticketlijn is om mij iedere keer te bestelen van opstartkosten van het gesprek). Tot het moment dat het bandje mij vertelde dat het concert uitverkocht was. Mensen die het wel gelukt is contact te maken, gefeliciteerd (en kunnen jullie mij vertellen hoe ik het de volgende keer moet aanpakken of houden jullie dat liever voor jezelf?), maar ik was er flink ziek van!

Nu heb ik besloten om uit te wijken naar Keulen. Daar speelt Live 9 april tezamen met o.a. Calexico en Nada Surf. De kaartjes bestellen ging zonder enig probleem via de site van bonnticket. Dus nu wordt het een weekendje Keulen verkennen met als 'Grand Finale' het concert. Super! Mijn dag is weer goed!